Mallig tjej =)

Nu kan jag faktiskt inte skämmas, nu har jag hunnit med att träna 4 gånger denna veckan: Måndag, Fredag Lördag och Söndag. Känns skönt, har varit både motion och styrka, både elljusspår och gymmet. Och jag som har känt mig så lat denna veckan... hm hur kommer detta sig?
Vi har iallafall nu alla 3 gäster spikade och scenografin är nästan klar, jag ska snart dra till skolan och hjälpa till med ljussättningen i studion. Det går bra nu kompis, det går bra nu! Måste bara skryta lite att igår efter jag varit i elljusspåret så drog jag hem tvättade och skurade och dammsög och gjorde kliniskt rent i hela lägenheten. Kändes riktigt underbart med ren och fräsch lägenhet! Nu ska jag iväg till affären och handla sedan vidare till skolan.

Intag 16 <3

Igår efter skolan så drog redaktion Nord ner till bowlan och åt och drack gott ! Det var väldigt trevligt! Mycket prat och skratt. Vi satt och pratade om vem som man lade märke av i klassen först och vilka intryck man fick på varandra och vilka man faktiskt hade sett på intervjuen. Visade sig att vi var väl typ 5 stycken i varje intervju grupp som nu går i våran klass. Jag kommer bara ihåg Malin, men sen när Kristoffer berättade att han var där så mindes jag lite av honom. Men inte mycket.
När jag kom till klassen kände jag att jag blev väldigt tystlåten och drog mig undan från alla och på så sätt blev utanför. Jag var absolut inte mig själv! Helt och hållet mitt eget fel! Men nu känner man sig som en i gänget, man pratar med alla , har kul och samarbetet är jätte bra! Jag stor trivs i både utbildningen och klassen nu, kan detta bli bättre? Jag känner att jag kan vara mig själv nu och jag är mycket gladare och på alerten hela tiden. Tack intag 16, vi kommer få det kul framöver!


Mogen genom sitt arbete

Att kunna jobba som redaktör krävs det ganska mycket kunskap. Du ska kunna föra dig väl i både skrift och tal, berätta dina ideer så att det låter spännande och intressant.
Jag måste berätta att jag utvecklats så enormt mycket under dem senaste dagarna här nere på redaktionen. För varje samtal jag har ringt har jag kommit på nya sätt att lägga upp vårat program förslag på, och det låter faktiskt ganska bra. Dom jag pratar med är väldigt trevliga och lyssnar och försöker hjälpa till så gott dom kan. Vi får positiva inställningar till det vi redovisar till dem. 
Nu har vi 2 personser spikade i studion, nu är det bara en kvar, kämpa!
Tänk att man kan känna sig så vuxen genom att bara göra reasearch. Det känns så sjukt bra! 
Alla tar detta på fullaste allvar därför det är så kul!
Ikväll ska iallafall redaktionen gå ut och äta och ha det trevligt! Det är vi värda!
Nu ska jag gå på lunch, idag blir det raggmunk!  


All must är ute! Nya tag imorgon

Idag känns det som någon har sugit all must ur mig, jag har ingen ork alls, helt idelös och slut. Känner att hela redaktion har samma inställning idag. vi vill ha goda nyheter och kunna jobba mer framåt. Just nu känns det som vi bara väntar på en massa svar från olika människor.  Men hoppas att träningen ikväll ger mig lite positiv anda för imorgon. Nej idag var det inge kul att läsa min blogg.

Efter regn kommer solsken

Hemma efter en lång dag i skolan, eller på redaktionen kanske jag ska säga. Som jag skrev i senaste inlägget så gick det väldigt trögt i början, ingen svarade eller kunde. Men på eftermiddagen fick vi lite postivare svar. Nu håller vi tummarna att det går hela vägen också. Alla svar ska vara klara senast till helgen.
På eftermiddagsmötet sammanfattade vi allt om hur långt vi har kommit, och ska jag vara ärlig. Så tror jag detta kommer bli riktigt bra. Samarbetet är kanon och nu är vi alla på ett eller annat sätt överens om hur programmet ska se ut. Fick blandannat se hur studion ska se ut och hur vinjetten ser ut, ger lite försmak med bilder om detta i slutet av inlägget.
Jag tog iallafall tillfälle i akt och berömde min fantastiska redaktion för ett kanon arbete hittils. Är så nöjd med alla, det känns verkligen så bra ! Trodde inte jag skulle stortrivas så mycket som jag gör. Redaktör är ju faktiskt ett roligt jobb! I studio sändningen kommer jag vara studioassistent, vilket innebär att jag kommer se till att allt funkar, ljud ljus och allt , är lite allt i allo, inget jag önskade att vara. Men nu har jag blivigt något jag inte önskat 2 gånger så nästa gång hoppas jag att jag får lite mer önskemål uppfyllda.
Men skadar aldrig att lära sig nya saker :)
Nu blir det smälta maten sen dra ner till gymmet och köra lite :)



En bild av hur logan ser ut, men egentligen är det en hel vinjett!



Den är sjukt nice måste jag säga!



En stereotyp av studion, vad tror ni kommer inte detta bli kanon?




Massa att göra idag!

Blev rätt sent igår , pratade med Robert till 2 tiden ungefär. Skönt att prata med honom igen!
Imorse när jag vaknade så mådde jag betydligt mycket bättre, lite hes men rösten var ju nästan helt tillbaka. Åt frukost. Har dragit ner på mackorna och äter bara gröt på morgonen och ett glas juice. Men det funkar absolut.
Vi är i fullgång nu att söka massa kultur människor som kan medverka i vårat program. och det är inte det lättaste , men vi kämpar på så gott vi kan! Känns lite tidsbrist, men men det kommer lösa sig!
Något som jag känner gett fördelar är att jag är van telefonnist, och därmed har lätt att prata i telefon med oika människor. Tycker jag för mig bra i båda mejlskrivande och telefonprat. Trivs mycket i min roll. Trodde inte det skulle vara så här kul!
Nu ska jag forsätta ringa samtal!

Helgen i Örebro!

Efter många dagars arbete så begav jag mig hem till Örebro över helgen. Det var verkligen värt att sitta 10 timmar på tåget för att få träffa alla underbaringar där hemma! Ni har varit väldigt saknade.
Åkte först till en annan stad som inte var örebro, vilken stad säger jag inte, orkar inte att folk ska börja prata. Men var iallafall väldigt glad av att se dig igen!
På lördagen steg vi upp hyffsat tidigt och jag satte mig på bussen in till Örebro där jag möte upp min älskade vän Linnea. Mötes upp av ett leende som jag har  saknat, gumman du är så bra! Tackar Gud För att jag har dig min underbara vän.
Vi tog iallafall bussen ut till marieberg och där shoppade jag sjukt mycket kläder. Måste erkänna att jag köpte något i varje butik jag gick in i, det händer typ aldrig. Men men måste erkänna att jag är sjukt nöjd med mina kläder, bilder ser ni längst ner på sidan.
Vi hade en jätte trevlig dag på marieberg, vad skulle jag ha gjort utan dina råd?
 Vi hade även turen att mamma och Micki var på marieberg, så vi fick skjus hem!
På kvällen drog vi och bowlade med Lina och Freja. Jätte kul att träffa er tjejer igen, får ses mer nästa gång! Jag måste även skriva att JAG VANN! Har typ aldrig hänt förut.
Kvällen avslutades med godis och massa onyttigheter framför heartbreak hotel.
Dagenn efter gick vi till kyrkan men mamma och Micki, nu tänker många av er som inte känner mig så bra, va är du kristen? Ja det är jag! Kolla min facebook så står det där. Är absolut inget jag skäms över, utan är stolt över! Ni kanske har märkt att jag inte använder svordomar i mina texter, en anledning för jag har min tro och en annan så är det helt bedrövligt. För mig är inte det ett vårdat språk! Och jag säger så här acceptera mig för den jag är och inte den ni vill att jag ska vara! Jag lovar ni blir inte besvikna!

Att få höra av sin mamma att man har växt i hennes ögon och att hon är väldigt stolt över den jag blivigt var något som jag blev väldigt glad över. Mamma har ofta sagt till mig att hon är stolt över mig, men denna gången var det så stort för mig för det gäller min mognad som person. Jag har under åren som dom flesta varit ett hopplöstfall, men kämpar man bara så lovar jag att man lyckas. Jag har lyckats mycket för att du har trott på mig! Mamma jag är så oerhört tacksam för allt du ger mig och har gett mig. Du gav inte upp hoppet på mig när jag var hopplös. Du är stark och klarar allt, det vet jag! Jag är så glad över denna fina mor och dotter relation vi har fått under det senaste året. Jag lovar att fortsätta göra dig stolt!
JAG ÄLSKAR DIG!




Jacka
Intersport
1599:-




Skinnjacka
Vila
299:-




Kort skinnjacka
199:-
Vero Moda




Skor
H&M
199:-




Kofta
Veromoda
79:-



Tunika
Veromoda
149:-




tröja
Bikbok
125:-



Linne
Bikbok
99:-



jeansleggings
Cubus
199:-



T-shirt
99:-
Bikbok



Handväska
privat på storgatan
100:-



Örhängen (klockan har jag fått av mamma)
Vila
39:-

sen köpte jag även hårsnoddar, hårspännen , nagellack och foundation för 200:-


Redaktörs rollen är min!

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering dem senaste dagarna.
Men men vi är iallafall klara med körövningarna nu så det är jätte skönt. Vi blev klara med det för en vecka sen. Jag är riktigt nöjd med våran insats. 45h på 3 dagar är grymt jobbat.
Men ingen vila blev det efter detta. Vi började klockan 9 dagen efter och började att jobba på vårat tv program som ska sändas den 4 november klockan 10. Jag jobbar som redaktör. Och min uppgft är att leta upp fakta om eventuella personer som ska medverka i inslag och i studion. och fakta om kulturen i sverige. Då vårat tvprogram handlar om kultur denna veckan.
Det känns inte som att du sitter i skolan. Utan det känns som att det är ett riktigt jobb. Alla har jobbat på jätte bra och vi har iallafall bestämt en person som vi ska göra inslag om och det är Anna Sise. Lite kul faktiskt, eftersom det är jag som tipsat om henne och hat haft kontakt med henne. Jag träffade nämligen henne på tåget hem från Linköping i somras. Då vi satt och pratade i hela 2 timmar när vi satt fast med tåget. Riktigt härlig tjej. Känns kul att jag fick respons efter ett tag av mina klasskompisar. Är jätte nöjd med att det är Stina som är inslagsproducent , hon skrev ett jätte bra inslagsförslag, så tror detta kommer bli kanon.
Felicia våran producent , gör ett kanon jobb tycker jag! Fast hon är jätte sjuk har hon tagit tag i detta på ett ritkigt bra sätt. En stor guldstjärna till dig! produktionsledare och projektledare , riktigt bra ni med! Hela teamet, känns bra detta.


Tack till mina fantastiska lärare på guc!

Pratade faktiskt med min gamla lärare Per från GUC, Han undrade hur det gick för mig i skolan och om jag trivdes och så. Det var ju faktiskt han och Johan som lärde mig grunderna med tekniken av filmning och redigering och utan dom skulle jag ju inte sitta här. Tack för all hjälp och allt stöd ni gav mig när jag hade mina motgångar och ville ge upp!



Jag 2:a året på gymnasiet, första studioproduktionen!



Jag 3 år senare på gamleby yrkeshögskoleutbildning!


Bossen i gänget!



Sista sändningen igår var jag bildproducent, gick mycket bättre än förväntat. Göran sätter ju betyg på alla olika moment och jag fick 5/5 på varje moment så det är jag väldigt nöjd med. En omtagning på grund utav fel av bildmixer.
Idag var jag uppe vid 6 tiden för jag skulle vara i skolan vid 10 över 7 för att få instruktioner av dagens fråga arbetet som bildproducent. Detta momentetn var mycket svårare och riktigt stressande första sändningen fick jag 3/5 på 2 av momenten tror det är runt 10 moment. Andra sändningen fick jag två 4/5 så det är jag mycket nöjd med. Det är inte helt lätt att vara felfri första gången man kör bildproducent med såna marginal.
Nu är jag bildmixer, usch avd massa knappar det är 1 fel gjorde jag , sedan fel fri hela vägen. rätt nöjd. Men inte klart än nu väntar sändningen av "Dagens fråga!" , men där är det bara en mix och resten klippningar så det är bara lyssna på kommandot NU!
Idag är jag sjukt pigg konstigt nog, men sovit riktigt gott inatt. Jag gick även till skolan, och tänker faktiskt gå hem också för imorgon börjar vi 9 och inte halv 8 så då hinner jag sova ut ändå.
Nu har jag bing, vb-tekniker, studioman, ljud och ljus kvar, bara jobb i kontrollrummet!
Imorgon är det innebandy , ska bli skönt att röra på sig! Och jag är ju kung på innebandy, höhö!


Nedräkningen!

Nu är vi i mitten av näst sista sändningen. Denna gången är jag scripta och en scripta räknar ner åt bildproducenten. Lite mycket knappar men det gick. Nyhetssändningen är klar, och nu är det dagens fråga kvar, sedan är det jag som avslutar som bildproducent idag, känner mig grymt trött och ofokuserad. Men jag tror att när jag väl har genomgången med Göran  kommer det gå bra! Lite nervös måste jag säga att jag är, men det ska mest bli kul!
Jag vill bara hoppa in i duschen nu känner mig inte så jätte fräsch. Hoppas bli klar till 10 iallafall. Isf har vi hunnit med 6 sändningar, och igår hann vi med 4 så vi ligger rätt bra till faktiskt.
Nu ropar dom på mig här så måste dra. Hejsvejs!

Allt jag tänker på!

Saknar dig!

Hur ska en riktig vän vara?

Nu känner jag att det har blivigt mycket körövningsinlägg så tänkte faktiskt skriva om något annat just för stunden: Hur ska en riktigt vän vara?

Det finns många olika egenskaper jag tycker att en vän ska ha. Men det viktigaste är att man kan lita på honom eller henne! Du ska kunna prata med den personen och veta att hon eller han inte dömer dig eller berättar sakerna vidare. Du ska känna att hon/han lyssnar och förstår och intresserar sig i det som du berättar. Inte klaga på att hon bara pratar om sig själv hela tiden, eller hon är för jobbig. Som vän så vet man när den andre parten har det jobbigt och behöver en hjälpande hand. Det kanske händer mer i den andres liv och då pratar man mycket om det. Självklart så ska man fråga den andra hur den mår och vad den gjort idag och såna saker, men det tycker jag är en självklarhet att man gör ! Det ska ju komma automatiskt. Och om du nu känner att oj nuhar jag pratat för mycket om mig själv. Då kanske man ska säga: Men oj förlåt nu har jag bara pratat om mig , nu pratar vi om dig. Om du säger så , så visar du för kompisen att du är intresserad utav hur han/hon mår och ber om ursäkt för att du pratat så mycket. Det här problemet känner inte jag att jag har, och har jag det hoppas jag verkligen att ni säger till för man vill inte vara egoist när det gäller så. Men oftast när jag ringer någon har jag alltid något att säga. Något som hänt, något jag är ledsen för , något som oroar mig, eller något som gjort mig glad. Jag har fantastiska vänner som visar intresse för allt som händer och sker. Och har ett enormt stöd om mina tankar och funderingar. Och gör jag något som jag ångrar så säger dom inte bara oj, utan dom säger att det var inte så smart , och berättar varför det blev som det blev och vad jag kan göra för att få det bättre. En riktigt vän säger ofta vad den tycker. Jag tycker det är VIKTIGT att man är ärlig. jag frågar en fråga och jag vill ha ett ärligt svar på det. Sanningen kan svida, men känns skönare att veta att dom hela tiden är ärliga mot en. Du lär dig så mycket på det. 
Jag tycker att det är viktigt att berätta för kompisen om den gjort något fel eller gjort någon ledsen eller besviken. Det är inte så lätt att veta vad man gör för fel om ingen berättar det för en. Det är egentligen samma sak som när man var liten. Om inte din mamma/pappa hade sagt till dig att du gjorde fel så hade ju du ingen aning om detta. Vi är inte mer än människor och vi kan inte läsa andras tankar. Jag kanske inte tyckte att jag gjort något fel, men det tyckte min kompis. Det här har nog hänt många, även mig. Visst kan man kanske bli sur på någon och tycka att det är inte så viktigt, eller jag var nog bara löjlig som blev sur. Men säg det istället! Du behöver inte ge en utskällning utan säg bara, jag gillar inte när du gör så eller när du sa så blev jag ledsen. Det gäller att kommunicera med varandra. 
En vän för mig är någon som du kanske inte pratat med på rätt länge, men så fort ni pratar igen är det som ni träffades igår. Och du vet att hon/han alltid finns där
Men självklart är en vän också någon man pratar med dagligen. Det finns många typer av vänner. Jag har ju många runt om i Sverige och jag tycker att som vän så bryr man sig om varandra och visar glädje av dennes närvaro. 

Jag vill bara avsluta detta inlägg med att tacka mina underbara vänner. Ni har en stor plats i mitt hjärta! <3  


Programledare roll! check!

Nu var programledarrollen färdig, puhh vad skönt! Men gjorde ingen omtagning så det blev nog bra. Kan fortfarande inte påstå att jag trivs framför kameran. Haha, hur många gånger har ni fått höra det nu? Rätt skönt att vara i studion för det blir rätt långa pauser emellan då jag inte är med på nyhetssändningen när man är gäst eller programledare. Det svåra med att vara programledare är att man måste ställa följdfrågor hela tiden och föra konversationen vidare. Dagen fråga var: Ska det bli lagligt att legalisera marijuna i Sverige? Inte det lättaste att fråga frågor om. Gäst 1 som var Frank var emot och gäst 2 som var Linnea var emot. Inte det lättaste att vara för , men Linnea fixade det bra!


Dagens fråga

Gårddagens körövning gick mycket bättre än förväntat, visst tog det lite tid för alla i början att hitta sin roll och lära sig det men det flöt på rätt bra faktiskt. Som jag skrev i förra inlägget. Vi är ju här för att lära oss.
Igår var ju jag kameraman 1 2 och 3 och programledare. Usch vad nervös jag var när jag skulle sitta där framför kameran och kunna vissa texter utan till, men det gick hyffsat bra. Ville egentligen inte ha glasögonen på mig under sändning, men men så är det när man börjar bli gammal och ögonen börjar svikta. Haha! Såg ju inte vad det stod på monitorerna. Men klart jag ska använda dom. Jag ser ju faktiskt smart ut och så värst billiga var dom ju inte heller. Så jag var den första i rutan som hade glasögon iallafall.
Idag blir det mycket framför kameran. Intervjuare och gäst 1 och 2 i studion "dagens fråga" , Kommer bli mycket vila för mig idag. Men framåt kvällen så ska jag sätta mig in i grafik och scripta rollen. Vet inte om jag kommer hinna med att vara bildproducent ikväll, annars blir det ju imorgon. Men tror nog det kommer gå bra. Har det gått bra för alla andra kan det väl inte gå jätte dåligt för mig? Självklart inte! Jag känner ingen press på mig, men hoppas jag kan få lite energi till kvällen, så jag inte är lika död som jag var i går kväll.
Ser fram emot ännu en dag i studion!
Hoppas ni alla får en bra dag och har mycket kul att göra!

 


Körövning =)

Nu är första körövningen av nyheterna klara. Det tog lite tid att få till allt i kontrollrummet. Det blev runt 4-5 omtagningar, men vi är ju här för att lära oss eller hur? Inte lätt om man aldrig gjort detta innan. Jag har ju lite erfarenhet sedan gymnasiet, men det finns ju alltid nya saker att lära sig! Men detta är sjukt kul, tror faktiskt allt kommer gå fort ändå. Mina plaster idag kommer vara kameraman 1, 2 och 3 och programledare och sen vet jag inte om vi kommer hinna så mycket mer än det. Men detta är så kul!
Nu väntar vi in sändningen av dagens fråga mycket förberedelser som ska göras, flyttas kameror och justera ljus och ljud och kamera vinklar! 
Är ni intresserade utav kreaktivitet är detta rätt utbildning, vi har sjukt kul!

   

Jag som skådespelare, hur tror ni detta går ?

Drog till skolan vid 2 tiden och nu har vi hunnit spela in 3 scener, tänk vad uppriggningen tar mycket tid. Kan ni tänka er mig som skådespelare? Nej inte jag heller ! Men jag offrade mig denna gången! Haha!
Nu väntar vi faktiskt på onyttigheter, Pizza! Men jag ska äta kebab rulle, men lika onyttigt det! men tycker jag är värd det så aktiv som jag varit hela denna vecka och mer kommer det bli. Efter ljussättningen så blir det måla golvet inne i studion med Hanna så blir nog sent idag med. Sen imorgon ska vi vara i skolan vid halv 8 igen för att köra igång första körövningen. Kommer nog bli kul! Kort tråkig uppdatering om ni frågar mig, men min dag ser inte roligare ut tyvärr !



Jag vill ha en sån här pizza! GE MIG!

 


Snygga målardräkter!

Ojojoj vilken dag! Kan börja att berätta att jag tillbringat mer än 12 timmar på min kära skola.

Vi började med genom gång utav bildmixer och ljudmixer på tavlan, och sen redaktionsmöte med Nord om vilka
olika yrken vi kommer ha under produktionsveckorna.
Jag blev redaktör, samarbetar mycket med producent och projektledare.
Vet ni vad en redaktör är? Ska berätta lite kort. Det är jag och 2 till som är det under denna produktion. Vi är dom som gör research om ämnet programmet ska handla om , personer som vi kan tänka oss ha med i programmet och lite sånt. Och sedan pratar vi ihop oss med producenten och lite med inslagsproducenten.
Men men nog om det. Sedan efter det fick vi olika ansvarsområden vi skulle ta hand om till på söndag när vi har körövningarna. Jag och Hanna fick scenografi så vi har burit och målat och designat studion. Vi blev inte klara så vi kommer fortsätta med det imorgon.
Sist men inte minst så redigerade jag klart min "Min väg till" film. Det krånglade sjukt mycket i början och jag tror jag ropade på Pelle typ 4-5 gånger för inget gick som jag ville, men när jag tillslut var klar med inbatchningen och allt i redigeringskontrollen var rätt , reglar och sånt. Så var jag klar på en halv timme.
Tur att man inte hade överdrivet mycket material.

   



Nu är man klar iaf och en sak att lämna bakom sig. Underbart känns det iallafall!
Hann precis klart med redigeringen och då kom Daniel upp på rutan och skulle sjunga. Glad att jag inte missade honom.
 Synd bara att man inte kan prata med honom så mycket längre, men han vet att jag tycker han är grym och håller tummarna för honom. Vad han har utvecklats sen jag "lärde" känna honom . Riktigt duktig kille!
Nu ligger jag i sängen och ska sova helt slut! ny dag imorgon, med träning ljussättning och målning ingen lugn stund här inte !


Planering av träning!

Åhh vad jag saknar träningen! Tänker på vilken underbar känsla det är att bara vara ute i skogen och springa och ha musik i öronen och koppla bort verkligheten för en stund. Och bygga styrka i musklerna och se framgången. Detta ser jag som ett stort problem, jag MÅSTE prioritera träningen nu, usch fy!
Hmm vad är det som går att påverka för att kunna träna.

* Gå och lägga mig i tid så jag är pigg dagen efter
* Skriva upp ett tidsschema varje dag för vad som ska göras!
* Äta ordentligt!
* Prioritera gymmet istället för datorn

Ja som ni ser så finns det ju faktiskt alltid tid för träning om man verkligen prioriterar det. Orken har ju mycket med sömn och mat att göra. Visst det hinner bli mörkt innan jag kommer hem, men då kan jag ju försöka hitta någon annanstans att springa. Mörker ska väl inte hindra träning. Följ mig och se hur jag tar upp träningen igen!

 


Läran om mixning!

Detta blir ett kort inlägg nu i klämrasten. Idag ser det ut som att lektionerna kommer handla om att behandla en bildmixer. Haha lät bra det där. Nej men vi lär oss användningen av en bild mixer. Nu är det så att jag har väldigt tur att jag har stora grunder i att kunna detta sen jag gick på gymnasiet, kan iaf grunden och det är ju faktiskt inte så svårt att lära sig en annan typ av bild mixer. Syd har turen att sluta vid 11 idag och vi i nord vid 4, men men vi har lite att förberedda , vi kommer ju att vara lediga i december istället och det känns mycket bättre, mer att göra då känns det som. Ikväll blir det redigering av min väg till hoppas det går vägen för mig.
Nu börjar jag igen!

 


Projektkalkyl

Varit en dag bestående av 2a ljudföreläsningen denna vecka. Mycket piggare idag måste jag säga!
Gjorde klart våran projektkalkyl. Och för er som inte vet vad det är , så är det ett papper där man skriver alla kostnader i en produktion. Inspelningspersonal, skådespelare , mat , transport m.m. Vi kom fram till att den 15 min korta film som vi skulle göra kalkyl om skulle gå på en budget på 1087514:- det tror man inte, men det är inte så billigt. Riktigt kul att få reda på!
Imorgon blir det betaredigering för mig, Hanna och Henrik skulle hjälpa mig komma igång lite!
Sen jag kom hem har jag bara slöat och nu tänkte jag faktiskt sova , Ny dag imorgon!

Pussisar till er!



Det är inte alltid som man tror...


Bildinlägg =)

Eftersom det önskas bilder tänkte jag göra ett bildinlägg på lite allt möjligt här från Gamleby! Enjoy! =)

 
Här bor jag!


















Nu har ni fått en liten inblick. Ska skärpa mig och sätta bilder på varje inlägg!


Inför körövningarna på söndag!

Nattens sömn blev 10 timmar så skönt och det behövdes verkligen, märks att jag sovit ordentligt inatt för jag är väldigt pigg och alert. Kan till och med anteckna och lyssna samtidgt och självklart lära mig. Och det är något som jag har haft väldigt svårt för tidigare. Kan detta bero på sömnen ? Kanske vi får väl se. Ska faktiskt följa Roberts råd att sova upp mot minst 8 timamr ber natt så jag är pigg och alert och träning ska prioriteras med så klart.

Redan på söndag börjar körövningarna. För er som inte vet vad som menas med körövning så är det att vi kommer vara i studion och ha sändningar. Ungefär 14 timmars arbete per dag. Vii klassen är uppdelade i två redaktioner Nord och syd. Och denna vecka är det Nord, Alltså min readktion som ska ha körövning. Alla 16 i nord kommer att få prova på dom olika postionerna i en studiouppsättning. Jag börjar min dag som Kamera man 1, och forsätter med 2 och 3 och sen forsätter det där. Det är ett väldigt roligt arbete men som i allt annat kräver det mycket samarbete. Du kan inte vara i denna bransch om du inte kan samarbeta. De skulle vara helt omöjligt. För alla roller har i stort sett en eller flera som man ska samarbeta med.

Har ni koll på vad det är jag´pluggar och våra arbeten? Om ni är intresserade och vill veta mer om det vi gör så skriv gärna det. Det är mycket roligare att skriva om något ni är intresserade utav att läsa. Så vad vill ni läsa om i min blogg. Ge gärna förslag det uppskattas.

Fick ett önskemål om att ha mer bilder. Självklart blir bloggen roligare med bilder. Just nu är jag i skolan och har inte min sladd med mig till skolan så har inga egna bilder, Vad vill ni har för sorts bilder? Har svårt och lista ut vad som passr till! 

Jätte kul att få kommentarer , fortsättt gärna med det =) 

Hårvård =)

Äntligen hade jag tid att unna mig en underbar dusch med härlig hår vård. Nu är mitt hår fräscht och gött igen. men men så är det när man går långa dagar i skolan.

                                                               Underbart balsam till vänster!


NU är jag dödstrött, ska kolla på Gossip girl och sedan sova! Underbart ska det bli


Fakturera mig?

Att jag inte får en faktura som jag ska borde ju faktiskt inte vara mitt fel, varför ska jag betala en påminnelseavgift på det då? Jag mena hallå jag var hur snäll som helst och tog bort typ varenda påminnelse avgift när jag jobbade på Viasat lite schysst kan man ju vara eller? Jaja nu ska det betalas och tur för dom att jag inte stred emot dom. Hon var ju faktiskt väldigt trevlig i övrigt så det var faktiskt därför. Men lite genrösitet hade inte suttit fel? Men men dom har ju ändå ett bra system att man kan betala några månder efter så ska inte klaga . 



Men kul nu ska vi göra ljussättningen idag, hallå den ska vara klar 11 november? En helg och allt det skulle vi kan hinna klart. Måste ju planeras in i schemat lite lite tidigare om ni frågar mig. Inte sur bara sjukt stressad av allt. Men men dom har nog rätt skönare att ha det klart i bra tid så vi kan lägga det bakom oss. Kommer bli sena kvällar hela veckan känner jag, men ja detta arbete är lite så . bara vänja sig. Men jag förstår inte att jag ändå är så pigg som jag är när jag sover så några timmar som jag gör. Just nu har vi ljudföreläsning, och jag somnar nästan för det känns som det är självklarheter i det som sägs och inte så intresserad av ljud, men men klart jag lyssnar på vad som sägs. Men ändå tur att man har en tokig person som skickar sms till mig och underhåller mig under tiden. Blir lika glad hela tiden när namnet dyker upp på displayen, tack <3


I love you til the end

Godmorgon alla pigga och glada! Jag var rätt pigg imorse när jag steg upp. Fast jag inte somnade förren vid halv 3. Skönt det iallafall. Men visst skulle det vara underbart att ligga kvar i sängen . Men mest om du hade varit hos mig! Fortsätta drömma om det antar jag. tror det är produktionsplanering på schemat idag inte helt säker men tror det. Vi har iaf kommit på en ide till tvprogrammet iaf, Kultur är temat. Kanske inte låter så kul men tror det kan bli bra. Snart börjar arbetet på allvar ska bli så kul! Men har fortfarande betan som ligger och släppar det måste jag ta tag i nu det är ju bara en vecka kvar idag.
Haha vet ni? Jag har faktiskt börjat tagit hand om mina tänder bättre. Borstar dom och sen tandtråd och sen munskölj, ja det var robert som fick mig till att börja. Ett plus i kanten för honom för min tandläkare är tjatat så att jag sk börja. Men munsköljen är inte god. Den jag tog hos Robert var mycket bättre. Den här domnar bort hela munnen och tungan. Ska det verkligen vara så?
Solen skiner ute och frosten ligger på. Men deet är en väldigt fin morgon.
Nej nu ska jag klä på mig och fixa mig för att gå till skolan.

I love you til the end

Stel som en pinne?

Blev en lugn söndag för mig kollade film med grabbarna och allvarligt talat inte gjort någon nytta alls idag. Rederiet har typ hela kvällen bestått av. Förstår inte hur mina fingrar fortfarande kan lukta lök fast jag tvättat mig flera gånger! Intressant att veta va? Haha!
Jag har inget vettigt att skriva idag som ni ser? Imorgon är det iaf skola.
Nu ska jag forsätta prata med den bästa! Sov sött!

Leende guldbruna ögon, har jag förälskat mig i

Det visas framsteg

Höstens härliga väder bjöd på en solig springtur uppe på garpeberget , underbart!
Hade bestämt mig för att testa på att baka en paj när jag kom hem, så medans alla andra började dricka drog jag mig till köket och gjorde min första kyckling paj. Den blev faktiskt bra! Philip gav den 7 av 10, vg alltså! Då är man lite nöjd iaf !
Kände att jag måste bli duktigare på att laga mat, detta är ju ett framsteg iallafall!
Nu ligger vi och kollar på dansfeber med inväntan på ps I love you! Blev ingen fest för mig, kände jag måste vila upp mig nu när jag precis varit sjuk. Men gtvare jag litar på att ni dansar och festar åt mig med!

Hoppas ni alla får en bra kväll, festande eller lugnt ! Pussis!

 


Tacos med grabbarna!

Gårddagens springtur var underbar,  så skönt att röra på fläsket lite, skämt och sido! nej men kändes som jag blev ännu friskare då faktiskt. Om man tittar ut på vädret så ser det absolut ut att bli en springtur nu med. Måste bara smälta maten lite. Det var trevlig lunch idag, lagade tacos med Phiilip och Lukas. Länge sedan man lagade mat tillsammans med någon så det var trevligt det. Om man räknar bort när jag lagade mat med den bästa. Ser ut att bli redigering ikväll  istället efter ett besök hos Halina. Inte på party humör, måste hitta tillbaka till träningen också, och då behöver jag vara utvilad! 

Usch måste städa lägenheten , någon som vill hjälpa mig?




Aldrig varit så skönt att gå till skolan

Äntligen är man frisk och kry igen, höll på att ruttna under dessa sjukdagar. Riktigt intressant skoldag idag, genomgång av AVID och vi fick klippa i råmaterialet av Robinson som visades säsongspremiär igår. Tänk och får jobba med Robinson, vilken härlig upplevelse det skulle va! Ingen ting är ju omöjligt.

Tänkte faktiskt ta mig ut i skogen och bränna lite fett nu, frisk och kry innebär träning woho!

Tankerekord!

3:e dagen och sista dagen hemma. Det här är så tråkigt! Förstår mig inte på kroppen ibland. Men imorgon måste jag till skolan för då ska man få genomgång på AVID redigering. Usch ska redigera "Min väg till" i Beta på lördag, hur ska detta gå? Hatar linjär redigering, tur att vi inte använder deet allt för ofta inom branschen. För gammaldags, men bra tt kunna om det dyker upp, då inte många kan det!

Det har blivigt mycket tankar under dessa dagar när jag varit hemma, allt mellan himmel och jord. Har kommit fram till väldigt mycket måste jag säga iallafall.

Nu vill jag bara ha orken att träna och bli frisk, för här ska det bli förändring. Men måste erkänna att man blir inte pigg på att ut och springa när vädret är så dystert som det är.

Nu är äntligen CSN på kontot och glasägonen snart betalda, gött mos! Någon shopping kommer jag ju inte hinna med nu på lördag som jag hade tänkt att genomföra innan Halinas 25år fest! Får väl ta ta några trasor i garderoben. Usch jag och kläder xD

Saknar dig!

Sjuk och eländig...

Legat i sängen hela dagen, illamående och jäklig inge kul.
Ägnat dagen till gossip girl och lite andra filmer.
Lite godis hade ju inte satt fel? Men nej det ska jag inte äta, särskilt inte när man mår illa!
Hatar att vara sjuk, roligare att gå i skolan då! Men hoppas jag mår lite bättre imorgon för måste verkligen dit!
Nu laddar jag ner säsong 3 av rederiet, så har jag något att kolla på!

I told you!

Helgen spenderades i Sävsjö. Drog dit på torsdag kväll, var nära på att inte hinna med tåget, var på minutrarna att vi hann. Lite jobbigt för hjärtat att vara så stressad. Men men jag hann och ingen är gladare än mig. Under helgen har vi varit på fest, tränat, kollat film, varit i Jönköping och bara umgåtts och haft jätte kul om du frågar mig, Men det har väl jag jämt när jag är i Sävsjö? Svar JA! Trivs som fisken i vattnet när jag är med dessa pojkar ! Massa kärlek! <3

Igår kom jag hem och hann bara lämna väskan för att sedan dra mig till frissan och färga bort min osmarthet, haha nej då men skulle bli brunett igen, så jobbigt att sköta blont hår snyggt så kände för en förändring, blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men nöjd är jag väl iaf. Om inte annat kommer jag nog bli nöjd med tiden.

Efter frukosten i morse hade jag så ont i magen och ringde och sjukanmälde mig från skolan, inte bra men tänker ej gå dit med den värken. Imorgon kan jag inte vara sjuk , produktionsmöte och Avid genomgång och sedan quaterball på kvällen.

 

Före                                                Efter              


RSS 2.0