sjukling

Nu är jag inne på min andra dag som sjuk, börjar sakta men säkert bli bättre, hoppas det mesta är borta imorgon då vi drar till göteborg med klassen på studieresa. Sjukdomen denna veckan har varit att magen inte riktigt varit som den ska. Jag ahr varit hungrig men samtidigt mått jätte illa. Har ätit naproxen för smärtan och det har hjälpt ganska mycket men även alvedon har jag stoppat i mig. Har varit försiktig med vad jag stoppat i mig under dagarna då jag mår illa direkt efter måltiderna. Åt nyss frukost och börjar redan känna mig illa mående. Jag vill inte må så här. Jag vill vara frisk, gå i skolan och träna!
Om en halv timme ska jag till sjukgymansten iaf, Äntligen säger jag bara! Det fanns inte så mycket att säga i detta blogg inlägg, men ville bara berätta varför jag inte skrivit på några dagar.


OB 1 HOCKEY

  

Dagen börjar att man stiger upp klockan 4. Kommer till skolan lagom till 5, vi börjar packa in alla teknisk utrustning i bilarna och klockan halv 6 åker den första turen till västervik med 3 bilar. Var av en med släp.
När vi väl kommer till Västervik och tjusthallen så börjar alla att rigga upp på sina respektive platser, fanns ett schema som jag ahde gjort för det. Jag hade inget riggteam eftersom jag är produktionsledare så jag gick runt och kollade så allt gick bra på alla olika rigg platser.  Vi hade 6 olika rigg team. Kamera 1 , kamera 2, kamera 3, Kamera 4. ENG och el/koment. Vid klockan 8, hade jag fixat fika till alla så då blev det en paus.
Vid klockan halv 11 åker jag och Anna L och hämtar första laset mat från Corner, tänk vad snälla dom var som öppnade en timme tidigare för att vi skulle kunna få mat därifrån. Det var jag som pratade till mig det, ibland kan jag också!
Alla beställningar stämde precis som vi hade sagt och klockan 11 åker jag och Martin Söreskog och hämtar andra/sista laset med mat. Alla fick det dom hade beställt , och alla verkade vara jätte nöjda med det. Det gjorde jag bra, måste jag erkänna.
Vid 1 tiden skulle repet börja, men det var lite krångel med tekniken så det gick inte helt enligt tidplanen. det blev lite panik , alla var inte på sina platser och Hanna och jag var tvungen att handla snabbt, det blev väldigt stressigt ett tag, jag visste knappt vad som hände men agerade så mycket jag kunde och till slut löste vi repitionerna bra, det avslutades att alla teamen fick 14 min reptid i var.
Det jobbigaste var att trots att man gjort scheman på allt så kommer ändå folk och frågar det självklara, men men jag är inte heller perfekt, Vi grejade det och det är huvudsaken, problem är till för att lösas.
 Klockan 3 samlar vi alla i kiosken och fikar andra gången, och nu är det bara 1 timme till sändning. Vi peppar upp våra kollegor och berömmer dom för deras fantastiska insats i att få all teknik på plats och få den att funka.
Mellan klockn 15:20-15:40 hade vi våran sista repetion, denna tiden delades upp på två av period teamen. Glömde kanske säga att alla var indelade i 3 perioder, vissa hade en roll, medans vissa hade 2 roller.
Men bara en i varje period. Väl när sändningen ska börja så kan vi inte använda kamera 1 eller EVSn. Men kontrollrummet gjorde en kanon insats av första perioden, bildproducent denna gången var Henrik. I andra perioden var det Carl-Oscar och sista var det Erik. Ett extra beröm till er, ni skötte er riktigt bra när det väl var sändning! TOM och bing var Kristofer och Joel, utan er skulle ingenting av det här gått att genomföra. Jag är så stolta över att fått jobbat tillsammans med er. TOM och bing är dom som har kontroll över all teknik och ser till att det funkar.
Som produktionsledare måste jag säga att jag är jätte stolt och har haft jätte kul att vara i ledningen för en så fantastiks arbetsstyrka! Men jag hade inte klarat det utan min projektledare Hanna, tack för dessa dagar med dig, riktigt kul att få leda denna produktion med dig!
Nu ser jag fram emot fortsatt arbete med min fantastiska klass!

   



Produktionsledare är super nöjd över er insats!


Veckans första dag!

Imorse blev det uppstigning tidigt eftersom jag har nyheterna denna veckan, min kompanjon försov sig tyvärr men hoppas det blir en bättre nyhetsmorgon imorgon. Fick klagomål om att jag hade mössa på mig, men ja orkade inte fixa mitt hår imorse, men den tabben gör jag ej om igen, tyckte det bara var lite roligt att dom kommenterade det, men jag tar åt mig absolut.

Idag var den första arbetsuppgiften som produktionsledare , det var att boka GTV-bilen, haha!
Vi lämnade även ut papper om bemanningen på ishockeyn på söndag. Dom flesta blev nog faktiskt nöjda med sina roller. Vi försökte göra så alla fick ett första hands eller andra handsval, men inte lätt när alla vill vara samma sak. Men vi gjorde så gott vi kunde iallafall.
Dagens lektioner har bestått utav journalistik, rätt intressant. Men väldigt mycket repitioner sen förra gången.
När jag kom hem från skolan, gjorde jag en smoothie (utan mixer, min är sönder) och sedan drog jag mig ner till gymmet idag blev det 30 min kondition och sedan bröst och armar , och avslutade med att köra 21an med Jocke och Slobbe. Hmm fråga inte hur det gick för mig. Det gick väldigt dåligt, jag har varit rätt bra på basket förut , men ja jag får träna upp mig lite mer.
Ikväll ska jag lägga mig i tid, inge kul att bara sova 3 timmar inatt , förstår inte varför jag itne kunde sova :/



10 steg till din bästa bikinikropp

1. Ät alltid frukost. Se till att få i dig något inom 30-60 minuter efter att du vaknat. Det sätter igång förbränningen och gör att du blir mindre hungrig under dagen. En gemensam nämnare bland många överviktiga är att de slarvar med frukosten.

2.Se upp med flytande kalorier. Juicer och smoothies kan verka nyttiga, men innehåller ofta mycket dolt socker. Satsa på vatten, kaffe och te. Vill du dricka juice så pressa den helst själv. Och även smoothie.

3. Satsa på styrketräning! Många tjejer är rädda för det, eftersom de tror att de kommer få stora och biffiga muskler. Det är inget du behöver oroa dig för! Styrketräna på, musklerna gör att du ökar din förbränning, även när du vilar.

4. Ett av de bästa sätten att hålla formen är att inte ha onyttiga snacks och godis hemma. Har du en öppnad påse chips eller en stor chokladkaka hemma är risken stor att du blir frestad att småäta. Du kan absolut unna dig godsaker, men köp inte mer än du planerar att äta upp på en gång

5. Ät regelbundet. För att hålla förbränningen på topp bör du äta ungefär var tredje timme. Då undviker du att blodsockret sjunker och du blir sötsugen. Du bör aldrig bli vrålhungrig men aldrig heller proppmätt.

6. Drick ett stort glas vatten några minuter innan varje måltid. Studier har visat att det gör att du stoppar i dig färre kalorier. Att dricka vatten mycket vatten är för övrigt a och o när det gäller att hålla formen. Många gånger tror vi att vi är hungriga när vi i själva verket är törstiga.

7. Sov ordentligt. Forskare har upptäckt att du går ner i vikt snabbare om du sover minst sju till åtta timmar per natt. Sömnbrist får dig istället att gå upp.

8. Hitta en träningsform du verkligen gillar och satsa på tre ordentliga pass i veckan. Variera gärna träningen, det gör att du tränar olika muskelgrupper och att du inte blir uttråkad.

9. Satsa på kryddor! Kanel sänker blodsockret, medan chili, ingefära och cayennepeppar höjer förbränningen. Goda kryddor gör också att maten smakar mer. Då känner man sig ofta belåten fortare och äter inte för mycket.

10. Undvik snabba kolhydrater, framför allt socker. Välj fullkornsvarianter av flingor, bröd, ris och pasta och ät mycket grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Det höjer inte blodsockret lika mycket som vitt mjöl och håller dig mätt längre.

Tro mig detta funkar , jag har följt denna mallen och i höstas hade jag:

Höfter 94cm
Midja 80cm
Bröst 90cm
Överarm 29cm
Lår 59cm

och nu har jag...

Höfter 91cm (-3)
Midja 72 cm (-8)
Bröst 85cm (-5)
Överarm 24cm (-5)
Lår 48cm (-11)

Jag är långt ifrån nöjd, men kan jag se resultat kan ni det :D Lycka till med er träning!

Drömjobbet bara ett samtal borta?

Denna dagen har varit väldigt kul, vi har klippt i ett material som inte har visats på tv ännu, vilket program tänker jag inte berätta alltid kul att vara lite hemlighetsfull. När man sitter vid redigeringsbordet och har en gäst lärare som är ute i branschen och jobbar så längtar man verkligen tills man får komma ut i branschen på riktigt och ha detta som sin vardag. Jag blir nästa pirrig i kroppen för jag känner verkligen att jag kommit helt rätt i min utbildning. När jag började gymnasiet hade jag inte en aning om vad jag ville bli och nu 4år efter är jag helt säker på min sak. Det som känns så kul med att jobba i tv branschen är att det finns så otroligt mycket sorters jobb så det blir aldrig samma sak. Mitt dröm jobb känns så långt borta men samtdigt så nära!
Nu går jag på helg och på lördag ska jag och Hanna sätta oss ner och sätta bemanningen på vårat nästkommande projekt som är sända ishockey i Västervik, kommer bli riktigt kul!

Mitt program som har som mål att medverka i  är produktionen av Robinsson!
Min dröm är att få jobba i hollywood, en dröm som är väldigt stor, men vi får se om några år. Kanske kanske inte!






 


Lill-lördag!

Ajaj vad ont jag hade i magen i morse det var inge kul. Stannade hemma och då tog jag tag i och plocka upp allt sen Italien och städade hela lägenheten efter att smärtan lagt sig.
Vilade mig och sedan på kvällen blev det gymmet 30 min kondition och 30 min styrka räckte bra det. Måste ta det lite lugnt eftersom jag inte mått så bra idag. Imorgon blir det skolan igen iallafall!
Nu har jag precis ätit en härlig råg smörgås och juice och ett glas mjölk. Nu blir det duschen!


stoltaste dottern idag! <3

Fick för en stund sen ett sms från min älskade mamma att hon fick jobbet på socialstyrelsen i Stockholm, trodde först jag drömde allting men kollar på mobilen igen och ser att det är ju verkligen sant.
Ni förstår nog inte hur glad jag blev och jag tror inte jag förstår hur glad hon blev. Så som hon har kämpat för att få ett nytt jobb, och jag kan säga er att min mamma kan verkligen det hon pratar om men utan utbildning. Erfarenhet från tidigare och nuvarande jobb. Vilket jag tycker är det som är viktigast. Men det räcker tyvärr inte i dagens samhälle. Idag ska du ha en 3-5 årig utbildning för att ens att ha chansen att få jobb.
Men nej mamma klarade det och nu vet jag vart jag fått min kraft och tävlingsinnriktning ifrån. Defintivt ifrån henne! Vad var det jag sa mamma, du skulle klara det och det gjorde du. Du ser gud har inte glömt bort dig, han väntade bara på det allra bästa jobbet för dig! Mamma nu kan du säga upp dig från ditt jobb med rakrygg för jag vet att du kommer bli hyllad av dina arbetskamrater för ett kanon jobb i Uppsala. Och du kommer få lyckönskningar ifrån dem alla. För jag vet att du är väldigt omtyckt där! 
Linnea och Robert hälsar ett stort GRATTIS dom också!
Njut nu , för det är du värd!



Jag är nog en av världens stoltaste dotter idag, du är bäst mamma och jag älskar dig av hela mitt hjärta!



Här kommer mina ord om Italien :)

Nu kommer mitt blogg inlägg om min Italiens vistelse.
Mormor kommer och hämtar mig i Uppsala och skjusar mig till arlanda terminal 5. Där jag checkar in mitt bagage och sätter mig och väntar in mitt flyg som ska lyfta vid 8 tiden. Under tiden så gör min x-granne Adam mig sällskap, då han jobbar på arlanda. Väldigt kul att träffa honom igen, då det var evigheter sedan vi sågs. 
Vid 8 får vi stiga på och min resa mot Italien tar sin början. Flygresan till schweiz, zurich tog 2 timmar. Vid 10 tiden landade vi schweiz. Där tillbringade jag min natt med att göra absolut ingenting i 8 timmar, kanske sov i 3 timmar iaf. Det värsta var att jag drömde att jag hade försovit mig och missat planet till Italien, men som tur var så var det en dröm. väl på planet kändes det som jag precis hade satt mig ner och sedan var vi framm, flygturen tog nämligen bara 45 min. 
Landade i Italien, Milano klockan halv 10. Ringer Jojo och efter ett tag så hittar jag bussen som ska ta mig till Torino. Bussresan tog 2 timmar.     



Äntligen framme hos Jojo så går vi direkt och smakar på Italiens härligheter, och självklart pratar jag om PIZZA!
Den var super god!


Visst ser den god ut?

Sedan bar det iväg till hotellet för att checka in!

Vi lämnade våra grejer och gick ut på stan och kollade lite. Åt bland anant italiensk glas, otroligt god måste jag säga. På kvällen var jag bjuden hem till Johannas familj på middag. Det var väldigt kul att se hur hon bodde och hennes familj var jätte trevliga. Fast jag inte är så språkkunnig kunde vi ändå kommunicer och förstå varandra, mycket med hjälp av Johanna.

Dag 2

Efter middagen igår så följde Johanna med mig hem och vi slog på en svensk film, vilket var väldigt uppskattande från Johannas sida. Eftersom hon inte gjort det på 4 månader.
Vi tog faktiskt en sovmorgon innan vi bar oss iväg på äventyr i Turin.
Vi gick in till staden och kollade i olika affärer och miljöer.
Vi var upppe och kollade på utsikten från ett torn längst bort i turin.


 
Åt gott på en pizzeria , och självklart blev det margarita igen. Den mozzarella osten säger jag bara  , åhh :)
På kvällen blev det ännu en mysig kväll med film och massa prat!

Dag 3

NYÅRSAFTON!
Vi drog in till staden och gick och kollade en massa och sedan åt vi på en indisk resturang. Johanna fick någon konstig potatis som hon inte hade räknat med så hon skippade att äta eller betala den.



Jag shoppade los lite på den italienska marknaden.
Vi köpte lite vin och sedan drog vi oss till hotellet för att fixa oss inför kvällen.
Kvällen blev allt annat än vi tänkt oss.
Det gick inga bussar till staden och taxin var skyhög så fanns ingen möjlighet för oss att komma dit.
En läskig man förföljer oss och blir mer och mer otäck.
Vi skackar av oss honom och blir bjudna på en hemma fest, men efter om och men så beslutar vi oss för att dra tillbaka till hotellet.
Vi gör det bästa av situationen och firar våran nyårsafton på hotellet, med charader och gissnignslekar och mycket skratt.


Några fyverkerier såg vi inte då hus var ivägen. Men vi hörde dom ! Haha!
Efter någon timme tänker vi lägga oss men vaknar av att en kvinna skriker och det känns som att allting är inte som det ska. Jag och Johanna får lite panik ringer polisen men får inget svar.
Mamma uppmanar oss att stanna inne i rummet. Vilket vi också kände var säkrast.
Vi har ingen aning om avd som hände där inne och jag ber att det inte var något hemskt som hände kvinnan utan att dom bara hade ett vanligt bråk.
Under natten rycker folk i våran dörr och smällare i soptunnorna. Det var en av dom hemskaste nätterna i mitt liv. Var inte lätt att sova. Drömde mardrömmar om detta hela natten.
Men vaknade tryggt dagen efter och kände att det skulle bli skönt att komma hem till sverige igen.

Dag 4

Jag lämnar Johanna och Turin vid 3 tiden och drar mig till flygplatsen igen.
När jag kommer till flygplatsen var det inte jätte lätt att hitta vart jag skulle men efter många fel sökningar så hittar jag rätt och sitter på flyget till schweiz igen. Hade köpt en adapter som jag hade hoppats skulle funka till datorn men nej det gjorde den inte, blev ännu en lång natt på flygplatsen. Efter flera timmar så kan jag sätta mig på flyget mot sverige igen.



Denna bild får avsluta min resa till Italien. Tack för härliga dagar men älskvärd vän! <3






Produktionsledare/Inspelningsledare

Då var vi igång med nya projekt igen. Nästa projekt är ishockey! Hanna är projektledare och jag är Produktionledare/Inspelningsledare. Det ska bli intressant och se hur detta går. Imorgon ska vi bestämma resten utav bemmaningen, lite kul att ha en större roll denna gång!
Det ska bli intressant att leda gruppen och väldigt kul! Jag älskar ju att vara ledare och hjälpa till så det kommer nog bli roliga dagar fram över. Sändningen av ishockeyn går 23/1 18:00 i ishallen i Västervik. Sedan dagen efter blir det sport nytt på morgonen där vi bjuder in spelare från gårddagens match till studion.

Idag och igår har vi haft utvärdering utav "min väg till", och vet ni vad? Jag blev godkänd! Riktigt skönt, hade inte sett fram emot att sätta mig vid BETA-redigeringen igen faktiskt. Men jag är ju rätt bra faktiskt! :)

Nu håller jag på att bränna eget inspelat material sen vi var små, blir nog bara ett band idag, dom är ju trots allt 3.5 h . sen ska jag gå och köpa lite frukt och gott så jag kan använda min mixer för första gången.


Back on track in GTV!

Då var man tillbaka i skolbänken igen. Uppdelade i Öst och Väst och i nya grupper. Är väldigt nöjd med min grupp! Min grupp består utav Felicia, RobIn och Pontus. Det känns som det kommer bli ett underbart produktionsår ! Vi kommer sända ishockey nu nästa helg,  åka på studieresa till göteborg om 2 helger och sedan blir det tv-produktion baserat på manus och beställningsfilmer. Åhhh längtar faktiskt! Och ni som läser detta som är van att jag kan åka hem mycket på helgerna. Jag kommer inte åka hem ofta alls denna termin, men ni är välkomna ner till mig och något besök blir det nog. men mesta dels blir det tillbringa tiden här i Gamleby. Så vi kanske blir bästa vänner jag och Gamleby :)

Aaaaah I'm so excided!
 

Första blogg inlägget iår.

Första inlägget för iår. Hmm nästan glömt hur man skriver i en blogg. Men tänkte uppdatera er lite iallafall.
Efter att vi slutat i skolan den 21 dec så åkte jag hem till Örebro för att fira jul tillsammans med min familj ( inte pappa), och mammas man och hans 3 pojkar. Vi hade faktiskt en väldigt mysig julafton om ni frågar mig. Med massa spel och gosaker att stoppa i sig. Julklapparna var jag jätte nöjd med fick mina köksredskap så nu kommer det bli mycket laga mat.
Juldagen drog vi vidare till Uppsala jag träffade min efterlängtade vän Koffe igen. Han är bra han! På kvällen blev det juldagsdansen tillsammans med Zillah. Själva dansen var inte så kul, men roligt att se alla gamla ansikten igen. Och självklart träffa Zillah igen. Drog till Uppsala och sov där. Sedan hade vi mys hemma i östhammar på kvällen med middag ute och så.
Några dagar senare drog jag till Italien, men det kommer jag skriva mer om i ett eget inlägg när jag kan lägga upp bilder därifrån. Så håll ögonen öppna!
Väl hemma i Sverige igen så tog jag tåget till Örebro och träffade min älskade honey och Pierre, vi gick på bio och kollade på Narnia 3D , den var helt okej, lite besviken men en 3½ av 5. Älskar ju den serien iallafall!
Självklart har det blivigt träning när jag varit här två jympa pass hittils det 3 blir ikväll, mår så bra när jag får svettas lite. Igår var jag ute med vänner och nya ansikten. Jätte kul att träffa dom igen. Var ett tag sen!
Det blev en hel del dans på strömpis sen och jag hade faktiskt en väldigt trevlig kväll!
Nu sitter jag i köket och är stolt över att ha ostakommit ett blogg inlägg! Woho!
Detta året ska jag bli bättre på mitt bloggande, ett nyårlöfte okej?



Jag och Zillah hamnade i UNT



Koffe, leker med sin mobil. Men han var faktiskt social också!



Vi är så snygga i våra 3 D glasögon!

RSS 2.0